Cititorii ne întreabă, noi răspundem

Livrabilele la modă în aste zile sunt teama de viitoarea criză alimentară, prețurile tot mai mari, energia atât de prețioasă. Conflictul armat din vecini sfâșie inimi de o lună; dramele din alte zări nu contează. Pandemia s-a perimat.

Pentru că ceea ce nu știm nu există, cu acordul fidelilor cititori prezentăm actualitatea nefardată a câtorva corporatiști din București, Cluj și Iași. De precizat că nu privesc televizorul, nu citesc presa, nu știu cine sunt cei mai înalți demnitari ai țării, stau departe de radiouri. Deși trăiesc mai mult în Metavers oamenii traversează viața palpabilă.

GN, 27 ani, mutată la curte imediat după finalul stării de urgență, pentru telemuncă și o viață mai departe de haini, de aerul jegos al Bucureștilor, în locul din care a fugit durerea, întristarea și suspinul. Am închiriat un șopron în care am amenajat un fel de garsonieră. Lângă am bătut trei cuie priponind cinci lemne cu care am încropit un țarc și doi metri pătrați de grădină. Doream să trăiesc sustenabil și, mai important, bio. Acum am rămas fără orătănii, în ele a dat o streche. Iar aracii pe care am înșirat roșiile și fasolea au putrezit. Ce să fac? GN, dragă, echipa ciuntită a redacției e adaptabilă întreprinzătoarea, apelează cu încredere la papornița săptămânală trimisă de mami cu trenul.

BRM, 36 ani, traversează o perioadă de acalmie sexuală: Am realizat că au trecut trei luni de abstinență sexuală, cea mai lungă de când … de la prima … de la 28 ani. Nici nu mi se pare că ar fi ceva problematic. Să încerc să nu zic hop până nu sar gardul? BRM, când te reapuci de treabă dă un semn, vin cu tine. Ce să-ți spun? Că strugurii mai sunt și acri? Să nu fi gibon și să ți-o tragi la hectar doar că ți se oferă? Să nu-ți irosești energia pentru plăceri provenite din instincte animalice? Să savurezi, ba chiar să scrii poezia dragostei în nopți nemuritoare?

OH, fără vârstă, plecat în sudul Spaniei, practic pe urmele Observatorului, a renunțat la postul de Specialist Social Media (Troll mai pe șleau) din motive personale (tot fără perdea, a fost deconspirat de prea multe ori): FYI. Mă simt ca Schliemann. Nu sunt la fel de inteligent ori bogat ca el, dar dimineața înot în Golfo de Almeira. După înviorare mă desăvârșesc în agricultură. Este locul de muncă ideal pentru persoanele harnice care își doresc un venit stabil. Lucrez între opt și zece ore zilnic, stând capră, departe de orori. Beneficiez de cazare, mâncare, transport și foarte important, am acceptat slujba pentru că nu se cerea vaccin.

TSD, 34 ani, m-a copleșit cu a lui sensibilitatea, a dorit să împărtășească bucuria. Testicul drept prezent în bursa scrotală; dimensiuni 21/32/39 mm și volum estimat de aproximativ 13,9mL; epididin cu ecogenitate, ecostructură și vascularizație în limite normale; vascularizație normală; fără hidrocel; fără variocel. Testicul stâng prezent în bursa scrotală; dimensiuni 31/24/37 mm și volum estimat de aproximativ 14,16 mL; epididin cu ecogenitate, ecostructură și vascularizație în limite normale; vascularizație normală; fără hidrocel; fără variocel. Sunt la a doua vodka dublă, trântit în scaun, continui țidula: fără anomalii vizibile. Mă bucur pentru TSD, pare bine. Eu cum sunt?, mă întreb după o pauză mai lungă în timp ce cobor privirea.

Frunzăresc alte scrisori. ABS, 41, are nevoie de 2.000 EUR pentru renovarea apartamentului, ni-i cere. Îi trimitem un vin, un trabuc și factura ENEL. CV, 48 ani, ne trimite în pustie, vrea chiar să dispărem. Dorința i-a fost parțial îndeplinită.  AG, 29 ani, e interesată de o colaborare chiar și contra cost: Sunt bine și cu gloria dacă reușesc să descrețesc niște chipuri. Revin până la sărbători cu ceva drăguț. Un iepuraș corporatist. Iar dacă intră bonurile mai devreme facem dezmăț.  

Sorb a treia tărie și încă îmi privesc bărbăția.

Fotografia care ilustrează această material aparține lui Benyamin Bohlouli și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.