Viața-i de cacao! Cum ar fi să n-o mai ai?

Deși nu mai suntem la prima tinerețe, mai avem destul până la pensie. Prea mulți ani și prea multe rate la bancă. Colac peste pupăză, șomajul va veni înaintea deciziei de pensionare!

Până atunci însă, viața este monotonă: același metrou când te duci la job, aceeași zi de salariu, urmată strategic de scadența facturilor, antrenamentele și meditațiile copiilor!

Vara aduce răsfățul costisitor și popular: copiii merg cu doamna în tabără la munte, prilej de libertate pentru adulți: după over-time-ul obligatoriu, corporatiștii pot bea și fuma mai mult decât de obicei, îmbrăcați în pijamale acasă în sufragerie. Desigur, se va bifa și ceva sex conjugal după un Glovo mai de Doamne ajută!

Pe lângă aceste delicii trupești și spiritul va fi pe cai mari. Pozele trimise de doamna din tabără, cu cei mici în extaz în fața unei înghețate de ciocolată cu vanilie, vor stârni oftaturile lui mami, dar și gelozia bunicilor care se vor simți trădați de nepoții care pot fi fericiți și în compania unor străini.

După reîntregirea familiei, la scurtă vreme va urma tradiționalul concediu în Grecia. Trupurile rubensiene vor (re)descoperi salatele, peștele și fructele de mare, precum și prețurile decente la cazare pe malul mării.

Vine repede Back To School, cu cheltuielile aferente pe rechizite, dar și ședințele ținute pe Teams de managementul superior pe Teams; echipa de la Londra dorește să refocuseze Doreii pe planul cincinal gândit de secretara CEO-ului de peste ocean.

Zen-ul acumulat pe bani grei în vacanța finanțată de descoperirea de cont ni se va epuiza rapid în traficul bucureștean de după 1 octombrie, cânt școlile și facultățile își vor deschide porțile, iar fiecare corporatist va dori să fie văzut de manageri la birou!

Desertul îl vor constitui KPI-urile adaptate din mers care nu te avantajează niciodată și ROBOR-ul bine dospit. Bonus: motorina e mai scumpă, energia e mai scumpă, uleiul e mai scump, totul e mai scump; numai țâțele gagicilor din metrou și salariul tău au rămas constante.

Nu e nimic, te adaptezi cu talent: îți iei mâncare la pachet, îți înlocuiești bona machiată cu soacra înțeleaptă, te îmbraci de la Decathlon și treci pe vin vărsat, din ăla bun!

Deja vu? Desigur, joci în filmul ăsta de când ți s-a născut plodul!

Viața e de cacao, știu! Cum ar fi însă să pierzi tot stresul ăsta? Să îți duci femeia, copilul, părinții și soacra (ultima e opțională) la graniță, să dai șpagă sute de Euro ca să poată evada, măcar o parte din ei, spre un viitor incert, iar apoi tu să te întorci în adăpost, așteptând să ți se dea o armă pentru a ucide sau a fi ucis de niște puști?

Eu nu știu cum e, dar s-ar putea să aflu. Și da, sunt norocos, părinții și soacra au murit deja!

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Filipp Romanovski și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.