Ești fericitul câștigător al unui loz necâștigător

Ne naștem unici și perfecți, un păcat capital care este corectat rapid de societate, care ne oferă rapid mai multe modele stereotipe de educație și comportament.

Lipsa noastră de opțiuni reale este urmată de liceu și facultate care ne modelează mintea și preferințele în materie de droguri și fast food. Ulterior Corporația ne devine familie și ne cizelează într-unul dintre tiparele pe care le putem număra cu degetele de la o mână.

Din motive ce țin de autoprotecție, metamorfoza este un proces care trebuie privit cu detașare. Răzvrătirea liceului este urmată de pionieratul facultății. Ele sunt lichidul miotic al formării viitorului adult, aflat pe câmpul de luptă dintre cei șapte ani de acasă și modele sociale și profesionale cu care suntem bombardați la tot pasul.

Educația se face tot prin luptă. Nu ți se (mai) prezintă toate opțiunile, fiind lăsat să aderi la una dintre ele în urma unei gândiri critică; ți se oferă în schimb cauze pentru care merită trebuie să lupți. Neutralitatea nu este admisă în această minunată lume nouă!

Poate acesta este unul din motivele pentru care schimbăm taberele la fel de repede cum dăm swipe pe Tinder. Singura noastră constantă rămâne entuziasmul cu care ne angajăm în luptă!

Urmează Corporația! Discursul se schimbă, cauzele sunt augmentate cu noțiuni ca soft skills, team work, social responsability, etc. Te stropesc cu șampanie și îți spun că locul tău este printre campioni! Urmează induction training-ul și sesiunile de dezvoltare personală care musai au la bază un bestseller. Școala e parizer. Cea mai înaltă facultate este Corporația!

Descoperi rapid că a fi campion înseamnă să semnezi și să urmezi proceduri care descriu în amănunt modul în care îți faci Excelurile, dar și conduita profesională (a se citi cu cine ieși în oraș, ce vorbești în public sau publici pe propriile rețele sociale). Nimic nu este lăsat la voia întâmplării în acest colectiv preocupat de performanță!

Corporația nu te vrea însă un simplu soldat, ci un ambasador al ei acasă, la sală și în Centrul Vechi! Vrei să fi ai ocazia să îi inspiri pe ceilalți și implicit să fi promovat?

  • Îmbibă-ți discursul public de responsabilitate socială, corectitudine politică, anti-discriminare;
  • Pleacă în concediu cu laptopul și telefonul de serviciu și spune-le copiilor că acest lucru este necesar pentru a achita creditul de nevoi personale cu care ați vizitat Corsica;
  • Fă-ți poze corporate lângă persoane cu dizabilități, ideal copii și pune #PentruOLumeMaiBuna;
  • Înfierează proletar derapajele celor care încă au ezitări legate de îngrădirea propriilor libertăți și valori în numele incluziunii cu orice preț;
  • În numele progresului susține creșterea în fiecare an cu 10% a KPI-urilor, în ciuda resurselor finite și a saturării pieței de către concurență.

Corporația devine astfel familie, anturaj și educație. Este forul suprem al validării tale ca cetățean responsabil, dator pe 15 ani la bancă. Future is now!

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Ariel Pilotto și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.