Sală versus Cratiță

Ai început și acest an cu tradiționalul abonament la sală. Din nou ți-ai promis că vei redirecționa o parte din bugetul de droguri recreative către un stil de viață mai sănătos, îmbibat cu evenimente mondene și culturale de bon ton.

Un sprijin nesperat pentru aceste rezoluții ți l-a adus conjunctura. Întreținerea și factura la lumină au crescut substanțial. Coșul săptămânal de cumpărături s-a umflat și el cu 15-20%. Mai este doar o chestiune de timp până când ți se va mări și chiria, moment în care va trebui să înlocuiești opulența celor 2 camere modeste de la periferie cu o garsonieră mai eficientă, dar (și) mai depărtată de clădirea de sticlă.

Mâncarea comandată la birou este și ea tot mai scumpă și mai puțină. Dintr-odată babalâcii care vin cu merinde gătite de acasă nu mai par atât de demodați. Începi să-ți spui că și tu ar trebui să faci la fel. Dincolo de economii, în acest fel vei fi și mai aproape de stilul sănătos de viață mult visat.

Evident, lucrurile sunt mai ușor de planificat decât de implementat. Dacă nu stai cu mami, gătitul presupune augmentarea programului de seară cu creativitatea la cratiță. La început poate fi incitant, o sursă aparent inepuizabilă de selfie-uri și story-uri, ba chiar Insta Reels și TikTok-uri, cu tine master chef gătind fusion niște paste obosite sau piept de pui la grătar cu orez.

În timp însă vei descoperi că e greu să rămâi original; tot mai mulți înghesuiți de inflație vor dori să obțină atenție pe rețelele sociale gătind, ceea ce va duce la scăderea dramatică a like-urilor acordate unor astfel de tragedy reality show-uri.

Bonus, vei descoperi că gătitul, după 9 ore petrecute în clădirea de sticlă + 2,5 ore petrecute în trafic, nu este activitatea ta favorită.

Factor agravant, arta culinară va intra în conflict cu programul de sală. Nu ai cum să le faci pe toate, în condițiile în care viața ta are 3 constante:

  • Salariu fix;
  • Inflație;
  • KPI-uri tot mai ambițioase de la o evaluare la alta.

Sfatul nostru gratuit? Concentrează-te pe gătit sau devino raw vegan. Ultima variantă îți va permite să devii un sportiv subțire, dar și coach de dezvoltare personală recomandând cui vrea să asculte diete față de care postul Crăciunului este un mare praznic!

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Shane Rounce și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.