În pijamale de 2 ani

Așteptând să treacă pandemia ai luat o pauză de la viitor. Frizeria te-e pierdut de client. Ți-ai redirecționat în schimb bugetul de răsfăț către industria de Food Delivery.

Ai îmbinat aceste plăceri trupești cu satisfacția valorii create din spatele ecranului și al tastaturii. Din păcate izolarea biroului de acasă te-a transformat într-o mașină a cărui sistem de operare sunt KPI-urile primite pe linie ierarhică.

Corporația nu te-a uitat și a avut grijă de sufletul tău organizând periodic team building-urile virtuale. Ai avut astfel ocazia să vezi că nici fetele de la vânzări, care mereu te făceau din vorbe, nu mai sunt la fel de cochete.

De curând însă, în mijlocul acestei veselii depresive, ai înțeles că virusul nu se grăbește să plece. Iar tu nu îți mai poți pune viața pe hold la nesfârșit.

Aștepți plin de speranță momentul când vei putea reveni la birou. Din păcate managerii de pe Sena nu se grăbesc să redeschidă biroul de pe Dâmbovița. Perspectiva de a continua să faci video-call-uri în chiloți din sufragerie și în 2022 te face să te îndoiești că vei putea reduce vreodată cantitatea de alcool la mai puțin de o sticlă de vin pe zi.

Te uiți la știri. Undeva în Moldova rurală un tată și un fiu s-au încăierat la băutură cu cuțitele. La sosirea Poliției, tatăl s-a repezit cu cuțitul la polițiști. Aceștia l-au rănit prin împușcare. Ambulanța trimisă la fața locului le-a făcut tuturor teste anti-COVID.

Închizi televizorul. Mai torni un pahar de vin. Te uiți în oglindă și nu mai știi când ai râs ultima oară. Te reîntorci la singurul lucru solid din viața ta – emailul de serviciu. Răspunzi frenetic la ultimele mesaje intrate, chiar dacă e trecut de 21:00.

Nu (mai) e overtime, ci singurul mod de supraviețuire în apartamentul de 45m2 care ți-a devenit închisoare fizică și mentală. Picotești amețit de alcool și viața devine suportabilă. Dintr-odată tresari: ce-or mai face match-urile tale de pe Tinder?

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Annie Spratt și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.