Corporatistul de fier

Ești corporatist cu ștate vechi (peste 5 ani!). Ai prins cheag, ai un venit și un statut peste medie, care însă ți-au futut viața personală.

Pandemia nu a ajutat deloc. Te-a obligat să te privești în oglindă și să regreți că nu mai poți întârzia motivat acasă din cauza overtime-ului.

Așa că ai refulat în sport; îți ocupă mai tot timpul. Ai antrenor personal care te ține focusat pe obiectiv. Prietenilor le spui că ai adoptat un stil de viață care te îmbogățește holistic: fizic, mental și spiritual.

Te apuci de antrenamente personalizate, devii expert în nutriție adaptată la efort, iar banii de vacanțe exotice îi redirecționezi integral în echipamente și cantonamente costisitoare.

Îți reciclezi prietenii. Cei vechi, prea mărunți în aspirații, au devenit toxici noului tău eu. La job nu mai încerci să impresionezi ca altă dată. Ai înțeles că pentru tine cariera a ajuns la apogeu. Ai grijă să bifezi toate KPI-urile, după care te dedici cu evlavie antrenamentelor, devenite peste noapte noua ta religie.

În lipsa oricărei vieți personale, aventurile amoroase își găsesc bazinul de recrutare printre cele care au aceleași aspirații ca și tine. Vacanțele devin și ele cantonamente colorate cu excese bahice și sexuale.

Simți că ești viu. Că viața pulsează prin tine. Ești critic cu pufoșii care explorează blazați Netflixul. Studentele nu mai par inabordabile. Strâmbi din nas la corporatistele de succes care își cumpăra săptămânal dantele noi pentru a vibra necontrolat în brațele celor ca tine.

Nu ai timp de aceste oportuniste lacome. Te antrenezi fizic, dar mai ales psihic, să ajungi Ironman. Iar lumea pare că s-a oprit până la următorul concurs.

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Connor Coyne și a fost preluată de Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.