Pisicile nu mai sunt ce au fost

Pfff, știm, nu am mai scris de ceva timp. Dar am tot umblat prin țară. Și mai avem de tras astfel încă două săptămâni.

Sunt la Iași, alături de Observatoru și Economistu. Ne tragem sufletul la umbra frapierei pline ochi (nu doar cu gheață) în apartamentul double king size al unui hotel de lux; trabucurile fumegă în scrumiera din sticlă de bohemia.

Fanele ne răsfață în acest periplu mioritic. Succesul nebun avut în rândul tinerelor atipice, a văduvelor, a magnatelor care nu pot pleca din căsnicii pentru că s-ar întoarce automat la obârșie în Vale, a celor care văd în potențialii parteneri doar porci ori a proaspetelor pensionare, ne-a făgăduit această epopee. Sponsorizată chiar de ele, în special de cele din middle și top management de la periferia societății. Pandemia și izolarea inerentă le-a afundat, facilitându-le trecerea de la anxietate la depresie.

Devine de necontestat că nu doar terapia sexuală e cea care le poate aduce pe linia de plutire. Sau … poate, cu condiția ca partenerii să nu fie trei obosiți, ci Jason Mamoa ori cineva tot p-acolo. Însă nefericitele au apelat la ceea ce era la îndemână. Au oferit feminitate spre deloc, au primit în consecință. Deci nu e despre ghinion.

Ceasul bate miezul nopții, am terminat de trecut în revistă ședințele terapeutice de peste zi. Am gătat și Solitaier-ul, Chefi la Cuțite ori știrile de seară. După ce ciocnim și în cinstea oropsitei Hașeriste (a rămas la vatră cu copiii pe cap – cei doi plozi plus soțul) e timpul să desfacem plicurile sinonime cu destinațiile de mâine. Doar pentru recapitularea adreselor, conținutul țidulelor diferă doar prin formă, fondul e același – nevoia de altceva. Psihoterapeuții ar spune că le lipsește iubirea de sine. Sau acceptarea.

Tocmai pentru că suntem la capătul puterilor, iar în spațiul virtual toți par calificați în a-i îndruma pe ceilalți prin viață, așteptăm să ne scrieți. Căutăm psihologi. Nu alegem pe sprânceană, mai ales că nici duduile nu (mai) au standarde înalte. Nici măcar pisici.

Fotografia care ilustrează acest text aparține lui Leah Heetteberg si a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.