La ceas de seară pandemică

Este 20:27. Suntem în bucătăria penthouse-ului redacției, din Dămăroaia, la a treia sticlă de vin, după 16 mici, 4 cotlete și 2 pungi cu semințe de floare. Nu ni se poate reproșa nimic; am dorit să ieșim din casă la aer curat, dar am fost refuzați mai devreme la Kränzchen (crențcăn, adică șezătoare pentru neaoși) uneia dintre amantele Observatorului, pe motiv că nu avem certificat verde.

Condamnați la solitudine și solidaritatea celor 100 kg+ am început să bârfim practicanții de sporturi extreme: o tură de Herăstrău cu hidratare de la cișmea, nu de la Berăria H, sau maratoniștii de Tinder, care după epilat lung indiferent de sex, își asumă riscul de a primi în așternut alți posesori de poze editate Photoshop. Câtă stamină!?

Ne amintim de Marieta, o veche prietenă de-a noastră, descoperită în vremuri ante-pandemice la Terasa Obor, unde exuberantă, și-a donat sutienul mărimea 70D pentru primenirea design-ului locației.

Sperăm să auzim (nu îndrăznim să sperăm a primi) picanterii. La telefon însă asistăm la un priveghi: chiar și ei doar vântul îi mai ridică fusta. Prinsă de un an jumate`-n telemuncă, s-a desăvârșit ca gospodină: mucegaiul dintre rosturile faianței a dispărut, aragazul strălucește, casa-i bec. Altă destinație potențială pierdută.

Deși Superman are iubit, nu ne tentează să mergem la bărbați. Primii șapte ani de acasă ne-au marcat definitiv, suntem conservatori – acest veritabil apanaj al eșecului …, dar ne salvăm îndreptându-ne către a IV-a sticlă cu vin, via Glovo.

Ne temem să mai dăm telefoane. Evităm să ne privim în ochi; simțim că pandemia ne obligă să petrecem seara în același pat, neepilați și insuficient amorțiți de alcool. Însă nu ne plângem. Incidența este de 16 la mie, ceea ce face ca mulți contribuabili să doarmă 2 în patul de spital.

Ne întoarcem la gânduri mai pioase: la Marele Alb, un CEO iconic. Oare ședințele de wellness plătite de corporație ne vor ajuta să ajungem la starea lui de zen?

Ascultăm ploaia. Privim geamurile blocului vecin, în care becurile economice optimizează factura la lumină. E momentul să devenim romantici urmărind The Lobster. Aprindem o lumânare parfumată, care ne va încălzi și ne va permite să stingem lumina.

În spirit popular, planificăm următoarea ieșire la golf, acest sport devenit peste noapte național.

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui  Caroline Hernandez și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.