Am înlocuit „educat” cu „stil”. PR-ul a fost în delir

– Ce scriem pe roll-up-ul de la intrare?
– „Susținem evenimente educate”? Să se simtă lumea bine, zic eu zâmbind creativ.
– Nu cred că e o idee bună. Sună discriminatoriu, îmi retează elanul colega de la vânzări, mult mai expusă lumii largi decât mine.

Așa începea cu câteva zile în urmă o discuție care mi-a alungat orice speranță că corectitudinea asta politică de rahat va ajunge mai târziu pe strada mea.

Evident că societatea tinde să ne uniformizeze. Fabricile private de diplome ne fac pe toți „educați”. Titlurile tot mai pompoase ale joburilor ne fac pe toți manageri. Emisiunile TV ne plafonează vocabularul uzual și ne fac să ne îndoim de definiția cuvintelor oferită de DEX.

Specialiștii interni în PR mi-au confirmat deja că folosesc un volumul nepermis de cuvinte „complicate”. Mesajul ar trebui să fie „simplu” și „pe înțelesul audienței”.

Cel mai mișto este că feedback-ul acesta nu mi s-a oferit în cadrul vreunei postări pe LinkedIn, ci atunci când lucram o analiză financiară care urma să fie preluată de un ziar de specialitate.

Am căutat consolare în redacție. Am primit în schimb sfaturi practice de la Hasherită.

– Lasă naibii cărțile, pe Sorescu ăla al tău și pune mâna pe telefon, urmărește inflenceri, mai ascultă ce zic oamenii în mall, etc. Acolo se face educația, nu în bibliotecă!
– Dă mai mult din mâini și găsește-ți un tic verbal, cum ar fi „gen”, altfel ești învechit!

Cred că trebuie să mă împrietenesc cu Micky Mouse. Trebuie să încep să mă epilez. Trebuie să mă adaptez.

Și din acest motiv am refăcut mesajul de pe roll-up. Am scris „Susținem evenimente cu stil!”. Fetele de la PR au fost în delir. Nu se așteptau la atâta inspirație de la un expirat ca mine!

Fotografica care ilustrează acest material aparține lui Karina Tes și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.