World Health Day

Din ciclul Relaxați-vă fetelor și mergeți la plajă chiar dacă n-ați slăbit. Oricum nu se uită nimeni la voi. Toți sunt cu ochii în telefon, ne-am gândt cît de importante sunt obiceiurile sănătoase. Și am pus colegii la treabă. Altfel spus, le-am oferit o săptămână pentru a ne transmite cum și-au creat obiceiuri sănătoase, ce impact au activitatea fizică și psihică asupra lor și, în crescendo, cum crează un mediu sigur pentru ceilalți.

În primă fază au fost reticenți. Reacția a fost firească, ne așteptam. Din statisca publicată tot de noi și împărtășită lor luna trecută, concluzia e una. Nu stăm bine! Din 2 700 angajați, 1 984 sunt fumători înrăiți, 1 621 suferă de obezitate (gradul II și morbidă), iar mai mult de jumătate urmează ședințe de psihoterapie la clinica noastră parteneră, online. Cele paișpe` tentative de suicid le ținem sub preș.

Știind că motivația joacă un rol important în angrenajul oricărei corporații, concursul pus la dispoziția colegilor pentru a-i încuraja să ne transmită maculatură pentru a o da la rândul nostru firmei mamă își împărtășească rețetele pentru un stil de viață demn de locul din care a fugit toată durerea, întristarea și suspinul, am creat Zâmbet cotidian pentru a sărbători World Health Day.

Regulile sunt simple. Cele mai multe like-uri dau cîștigătorul. Și tot așa, laureații celorlalte poziții. Premiul I constă într-o escapadă de două zile la Sovata, iar următoarele nouă poziții din clasament vor fi răsplătite cu illustrate din Caraibe și Maldive, aleatoriu.

Redăm podiumul conturat în ajunul sărbătorii sănătății:

Premiul I, 21 aprecieri. Maria (57 ani): Un stil de viață sănătos înseamnă timp petrecut cu familia, alimente sănătoase cu multe fructe și legume, sport și ieșiri în natură la finalul săptămânii.

Nota departamentului nostru: am primit reacții legate de mesajul căștigător din parte colegilor care nu au familie, dar totuși duc o viață frumoasă și sănătoasă. Se simt marginalizați de cei care varsă lacrimi populiste.

Locul al II-lea, 17 like-uri. Johanna (34 ani): Sănătatea, atât mentală cât și fizică, le-am redobândit după ce am înfiat trei căței și două pisici. În compania lor timpul se supendă în orele în care îi plimb pe maidanul din spatele blocului.

Precizare: colegii cu testosteron în exces ne-au blocat adresa hr@corporatie.com. Ne-au trimis poze cu ei alături de numerele de telefon.

Premiul III, 15 reacții. Constantin (43 ani): Sănătatea, pentru mine, e mixul dintre alimentația echilibrată, exerciții fizice de intensitate moderată, alături de pozitiv, bucurie și fericire.

Nota noastră: am primit multe mesaje prin care colegii se întrebau de ce Constantin îngroașă rândurile salariaților.

Le mulțumim participanților pentru exemplele utile, demne de urmat. Felicitări!

Să ne revedem cu bine de Ziua Internațională a Spălatului pe Mâini. Promitem noi surprize provocatoare.

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Peter Conlan și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.