Dragostea-i frumoasă

O definiție a iubirii nu poate acoperii cele vreo șapte miliarde de interpretări, atâtea câte fiecarea pământean ar da-o acestei dulci emoții care ne inundă sufletul și, direct proporțional, ne suspendă judecata. Cum să fi amorezat și înțelept în același timp?

Pe holurile corporației umblă vorba că Tanței – ultima redută din aproape defunctul Serviciu Financiar, i s-au aprins călcâiele după Karlsoon, noul venit în echipă. Înalt, zvelt, blond, ochi albaștri plus vârsta (35, anișori în comparație cu senectutea doamnei), nordicul ne-a zăpăcit chiar și pe noi bărbații.

Tanța, drăguța, s-a transformat. Atitudinea, grația, stilul, șarmul, sexitudinea și inteligența au fost scoase din ladă, curățate, parfumate și etalate. Doamne, feminitatea asta are puteri nebănuite!

Primul pas al îndrăgostitei a fost făcut în salonul de cosmetică. Solicitând exclusivitate, Salonul Nicola a devenit indisponibil duduilor din cartier timp de trei zile. A doua mișcare a constat în crearea contului de Facebook. Citând-o, Insta-ul e pentru nepoata mea. Selfie-urile și check-in-urile îi acoperă wall-ul. Mai mult, generoasa Tanța nu mai are nimic de ascuns. Își împărtășește, pe lângă nuri, sentimentele cu publicul larg. Teribil!

Cu toate că discută des despre ea, despre ei doi, iar asta le scoate din minți pe mult mai tinerele colege care efectiv dau tot ce pot mai bun din ele, nordicul, sărmanul, atras de farmecele mai experimentatei Tanța, e nesigur pe el, ezitant. Noi restul suntem ineficienți de mai multe zile. Am lăsat naibii livrabilele, hormonii ne fac varză.

Gelozia ne orbește, scandinavul își pierde susținerea noastră. Iar miștourile (încă nu am îmbrățișat bullyng-ul) curg cu nemiluita. Desigur, esteții corectitudinii și ai egalității de orice fel sunt lezați de mârșăvia cu care noi, cei câțiva paria ai corporației, ne hrănim la acest festin. Karlsoon a fost și el etichetat, iar la colț fiind, a dat în vileag tot:

Eu și ea ne-am ținut de mână.

Știi că nu e bine să te lauzi. Dar te înțeleg. Asta-i de împărtășit, se întâmplă poate o dată-n viață. Dragostea-i frumoasă! Chiar și limbricii se iubesc (i-am arătat o poză, nu știu denumirea englezească a limbricului). Mi-ar părea rău dacă ți-ai refuza trăiri pasionale cu această amazoană.

Intuiam că dragostea noastră platonică, care cu greu se abține în a nu deveni carnală, este de neînțeles pentru mulți. Nu mai vreau să cobor din Olimpul nostru, al celor care și-au găsit la apusul vieții sufletul pereche.

Nici chiar după ce ai văzut aceste poze nu vrei să te lași să cazi în păcat?

Ispita este grea, e adevărat. Însă beatitudinea momentelor noastre, când ne simțim compleți fără chiar a ne vorbi, este o mare și aruncă în derizoriu orice plăcere de moment.

Amânare. Deci există speranță pentru voi.

Oare? Văd că tot postează, etalându-se provocator dintr-un jacuzzi. Pentru cine? Încep să fiu gelos…

Dacă nu ești tu alesul, te va marca iremediabil.

Am crezut că avem ceva serios împreună.

Poate are nevoie doar de o pauză, să exploreze opțiunile. Hai! Fruntea sus! N-o lăsa să-ți scape!

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Sydney Sims și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.