Gânduri din redacție

O zi obișnuită în redacție. Se râde, se fumează, se bea, se discută și se scrie. Nu neapărat în ordinea asta. Îmi place atmosfera. Nu există KPI-uri. Doar idei și experiențe transpuse în texte. Suntem o specie pe cale de dispariție care se adresează unui public tot mai restrâns, care încă mai citește.

Textul încurcă azi. Nici măcar pozele nu reușesc să mai atragă atenția. Conținutul video dinamic, de maxim 3 minute, este la putere. Din urmă vine puternic conținutul audio, livrat sub formă de podcast. Sub 20 de minute pentru șoferii erudiți sau sub 40 de minute pentru intelectualii implicați în tele-muncă.

Privesc laptopul în timp ce beau un roze după coniacul cu aromă de cafea prăjită. La ce mai e bună tastatura când ai Cortana pentru Windows, Siri pentru iOS și OK Google pentru Android?

Îi spui mașinii ce vrei să vezi sau să auzi, iar pe ecranul tactil, respectiv din boxele dispozitivului curge, informația pe care o dorești.

Eficient, direct la țintă. Pragmatic. Însă ce se va întâmpla cu interacțiunea față în față dintre noi? Vom pierde atâtea râsete, lacrimi și povești prea complicate pentru a fi transpuse într-un vlog sau podcast …

O lume fără povești scrise încet, la un vin, mi se pare o lume mai tristă. Însă tristețea sau veselia sunt concepte depășite într-o lume guvernată de valori comune ambițioase: Salvarea planetei în timp ce facem profit. Factor agravant, nu sunt KPI-uri valide. Ele nu influențează evaluarea care te poate recomanda pentru o creștere salarială. Așa că merită date uitării.

Mulțumim cititorilor Corporatistul.ro (și nu numai). Simpla lectură vă legitimează drept rebeli fără cauză. Beau în cinstea voastră!

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Eugene Lagunov și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.