Mi-e dor de o medalie

Incredibil, dar a fost o vreme când frecventam mai des librăriile decât Facebook-ul și LinkedIn-ul. Nu ieșeam niciodată cu mâna goală din ele. Asta însă nu înseamnă că și citeam tot ce cumpăram.

Ulterior, obiceiurile mi-au fost augmentate de Corporației. Lectura impiedica schimbul de best practices și îmbunătățirea soft skills. Pe măsură ce departamentul de HR a devenit tot mai preocupat de sănătatea noastră fizică, am început să fim încurajați să facem mișcare; nu degeaba magamentul investea bani grei în 7Card, portalul nostru către eternitate!

Ultimul argument a venit partea oamenilor cu suflet mare din CSR. Alegarea era parizer dacă nu alergai pentru o cauză! Nu paralizai tot Bucureștiul doar pentru ca niște corporatriști să transpire pe bulevardele centrale ale urbei. Îl blocai pentru ca ei să transpire pentru o minoritate, pentru o categorie socială defavorizată sau pentru integrare în absolut!

În schimbul acestui pulseu altruist de fitness primeam în avans prin poștă kitul de concurs format dintr-un tricou, număr de înscriere, dar mai ales medalia de participare.

Dacă aveam chef să mă prezit la start în ziua concursului, mă alegeam și cu niște poze macho, care să lubrifieze comunicarea cu colegele de la marketing în team building.

Ușor, ușor, pe cărțile mele s-a pus praful. Ele au fost acoperite de medalii pe care s-a pus praful. În completarea lor am rămas cu o colecție de tricouri de plastic de-a dreptul impresionantă.

Azi, când sălile de sport s-au închis, cum altfel, ci în beneficiul tuturor, mi-am pus ordine în cărți. Imposibilitatea de a-mi etala echipamentul sport de la Decahlon printre alți corporatiști cu posesori de 7Card mă obligă la lectură.

Știu, este un gest egoist, care demotă nepăsare față de toți cei care pot fi salvați atunci când eu alerg prin parc îmbrăcat în tricoul adecvat. Sunt conștient că soft skills mele se vor atrofia dacă nu voi mai face overtime pentru atingerea KPI-urilor echipei.

Dar ce alternative am în acestă perioadă când nu mai pot primi medalii?

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Sam Moqadam și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.