Mărire de salariu

Am vrut o schimbare. Şi o mărire de salariu. Ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să se întâmple!

Am lucrat mai mult de 10 ani într-o multinaţională, în mai multe structuri diferite, din care aproximativ 7 ani jumătate într-un singur department. Ajunsesem pe la Grup, dădusem mâna cu Head of Group nu-ştiu-ce, mă trimisese şefa de n ori să reprezint departamentul, tinusem multe training-uri (două) pe la munte.

Dar mă plafonasem. Voiam altceva. M-am mutat la un moment dat în alt department, am primit maşină de serviciu (pe naşpa, era mașina departmentului și nu avea nimeni altcineva carnet de conducere) pe care o puteam folosi după bunul plac. Adică am fost de 2 ori la mare cu ea, şi o data era să uit sa plătesc podul; nu ştiu ce explicaţii aș fi putut da, de ce am mers cu maşina în weekend. Anyway, am primit şi mărire de salariu (10%), dar tot nu am fost mulțumit. Voiam altceva.

Şi într-o zi a venit potul cel mare, sau aşa am crezut. Am primit o ofertă de la altă companie, cu 40% mai mare, cel puţin pe hârtie. Evident că am muşcat ca bibanul, că altfel nu-mi pot explica. OK, eram mai tânăr (tânăr my ass, aveam peste 30) și mai neexperimentat.

Cei 40% nu au mai fost asa mulţi. Brusc nu mai mergeam pe motorina firmei, şi a trebuit să îmi iau maşină cu tot ce înseamna asta: RCA, rovignetă, reparaţii.

Apoi ăla micu nu mai era inclus în asigurarea de grup, şi a trebuit să îi fac o asigurare individuala, scurt 300 lei pe trimestru.

Apoi polița de afecţiuni medicale grave (OK, recunosc, lucrez în asigurări) brusc nu mai costa 50 lei pe lună, pentru că nu mai eram angajatul companiei, dar am optat să o păstrez, ataşată la un Term Life. Alţi 300 lei pe trimestru, din fericire nu în aceeași lună cu asiguarea lu’ ăla micu’.

Aşadar nu tot ce zboară ce mănâncă, deci aveți grijă la procente, pentru că eu în final am obţinut mai puţin și am cam pierdut o familie, familia din care venisem, pentru că brusc nu mai ştiam pe nimeni, nu mai eram miez, eram (din nou) nimeni pe lume. Şi din nefericire nu mă chema Colin Clark.

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Amir Esrafili și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.