Amintiri din viitor

Dacă ești Corporatist sigur ai și cont de LinkedIn. Cu poză în care ești musai îmbrăcat mai de Doamne ajută și „surprins” într-o poziție degajată, dar care inspiră siguranță și profesionalism.

Speri ca această pagină virtuală, pe care ai înșirat deja 4 experiențe profesionale în mai puțin de 3 ani de muncă, va grăbi accesul la un salariu mai bun, care îți va permite un credit imobiliar pe 20 de ani. S-ar putea să ai dreptate.

Ai grijă însă să nu te bazezi pe Ioana, cu care stai în chirie de mai bine de 6 luni, pentru stingerea acestuia. De când a ajuns la București, fata a început să se îmbrace mai atent și să descopere saloanele de cosmetică și Overtime-ul.

Va fi promovată și va descoperi bărbați cu ambiție, cu o viziune clară asupra carierei lor și care vor BMW second hand care să le valideze statutul de bărbat de succes care mănâncă cartofi prăjiți de la Mega pe tastatură.

În preajma promovării șefului tău direct, adică atunci când toți colegii încep să-și de-a la gioale, sperând să fie ei succesorii puterii, vei descoperi cămășile culoarea somon de la Zara și reducerile de pe Fashion Days.

Bonus, investițiile în noul look (a se citi gaura în buget) te vor ajuta să mai slăbești 1-2 kg. Nu te plânge, așteaptă să ajungi șef de departament, cu salariu și credite multe și mari, cu fluctuații de greutate de minim 10 kg și pe anti-depresive de 2 ani.

După ce zacusca primită de acasă te va ajuta să te stabilizezi financiar și ajutat de entuziasmul primei creșteri salariale în valoare de 150 lei, vei descoperi noile cartiere de la periferii. Ele sunt pentru tine un vis împlinit. Termopane mari, situate la maxim 25 de minute de metrou, sunt mai sexy decât orice chilot de dantelă.

Nu-i asculta pe cei care îți vor spune că acest drum este lipsit de aventură. Va fi o armată care va dura până la sfârșitul proprietății deținute de bancă. Miile de apartamente cu locuri insuficiente de parcare, deservite drumuri de acces de o bandă și jumătate, îți vor îmbogăți rapid portofoliul de înjurături neaoșe și abilitățile în arte marțiale.

Lupta permanentă pe locul de parcare revendicat unilateral în câmp te va metamorfoza într-un mascul feroce, expert în tehnici de gherilă precum zgâriatul mașinilor dușmanilor sau advertismente ferme precum dezumflarea roților.

În locul Ioanei va veni Cristina, o fată cu ambiții mai feminine, precum un copil și un soț care să pună mâncare pe masă.

Dragul meu Corporatist, aventura abia atunci va începe!

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Stephanie Nückel și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.