Puterea prezentului

Content bine spilcuit pe rețele sociale vine să te scoată, chiar dacă efemer și numai din virtual, din oceanul de anonimat în care hazardul te-a plasat.

O idee – a se citi conjunctura, un fotograf iscusit, tabloul desăvârșit de dibăcia naturii (pe fundal), zâmbetul scremut, câteva cuvinte aruncate aiurea; iată cheia succesului în văzul celorlați.

Superficialitatea ne-a acaparat, regăsindu-se chiar și-n măduva oaselor. Doar reacția de moment contează: Wow-uri, inimioare sau degetul mare ridicat, de la follower-ii și „prietenii” pentru care nu exiști nicicând.

Revii la ocna care te-a acaparat de îndată, mai ales că Enel-ul, DistriGaz-ul, avizierul din holul scării blocului, icnetele copilului, creditul imobiliar, leasing-ul, ratele pentru escapada de la Albena din urmă cu trei veri, telemunca și bormașina vecinului de mai sus, plus imaginea tot mai anostă a partenerului de viață, te-au înrobit.

Povara e cu atât mai apăsătoare cu cât gândul încă-ți e la Marc care urcă de două săptămâni imagini din Malvine.

Coco (ce gazdă primitoare!) radiază la Saint Moritz, pe care alminteri nu-l găsea nici de-o lăsai singură o lună în fața unui atlas geografic.

Chiar și cei cu care până la finalul liceului beai bere la pet pe vreo bordură s-au întâlnit, toți, la Amsterdam.

Nu (mai) are rost să te raportezi la ceilalți, amăgindu-te cu iluzia că puteai fi mai mult decât efectiv ești. Suge burta și fă-ți mai bine poze din profilul care te avantajează. Așa vei putea genera și tu frustrare în rândul celor care frustrează!

Pură coincidență: Marian, trainer-ul proaspăt înregimentat, și-a încheiat primul său PowerPointapoteotic: Mințile puternice discută idei, mințile mediocre discută evenimente, mințile slabe discută persoane Iată, totuși, o licărire, un fascicul de lumină care străpunge negura abisală căscată între bine și rău, adevăr și fals, frumos și urât.

Voi aprofunda tema, iar locul perfect pentru reflecție apreciez a fi iconicul Dedulești. Doi mici, un cârnat gros, trei cârnați subțiri, numai după o ciorbă de burtă, îmi vor destinde zorii zilei. Și orizontul.

Imaginea care ilustrează acest material aparține lui Micheile Henderson și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.