Vânt prielnic spre bunăstare

Nu există vânt prielnic pentru cel care nu știe spre ce port se îndreaptă zicea Seneca.

Ce citat mai potrivit putea fi găsit pentru a facilita livrarea și asimilarea valorilor Corporației?

Corporația vrea să construim o lume mai bună. În acest demers ne luptăm continuu pentru a oferi produse de calitate la prețuri cât mai mici. Din acest motiv există o segregare a activității: managementul și proiectarea se fac in Europa de Vest, iar producția în Europa de Est și Asia. Crevasa dintre specializări este însă depășită de sinergia pieței de desfacere! Aici granițele dispar!

Există proceduri și standarde clare de calitate. Chiar și fericirea la locul de muncă a devenit un KPI al middle managementului. Acest procent nu are VOIE să scadă sub 80%!

De asemenea, retenția de personal este analizată atent. Aceasta trebuie sa fie de minimum 70% pe an. Noi avem 90%. Pe lună! În unele săptămâni avem chiar 100%!

Așa că am primit pe email barometrul fericirii la locul de muncă, un chestionar grilă tradus în peste 20 de limbi, menit să contabilizeze câți angajări foarte fericiți sau, Doamne ferește, doar fericiți, sunt în Corporație.

Vis-a-vis se afla o jună în prima ei zi de muncă. Jovialitatea și siguranța ei de sine m-au făcut să o întreb candid dacă știe când un barometru indică valori mari. Așa cum mă așteptam, nu prea e sigură de ce. O ajut eu cu răspunsul: când există presiune!

A trecut o săptămână de la inițierea în tainele fericirii pentru tânără. Acest ritual mistic, desfășurat prin module de eLearning pline de tâlc, nu a fost suficient pentru a o face să rămână. Ambițioasa tânără a plecat frustrată de dezvoltarea personală și profesională prea lentă din cadrul Corporației.

Din fericire, atât procentul retenției de personal, cât și barometrul fericirii, nu au fost afectate; era doar un angajat în perioada de probă.

Am rămas doar noi, rezilienții, mateloții mai tăbăciti și fericiți care luptăm pentru o lume mai bună. Noi suntem cei care tragem de parâmele corabiei corporatiste și care, profitând de mâna invizibilă a cererii și al ofertei, o ducem în portul bunăstării globale. Cât s-o mai putea, până ne înlocuiesc roboții!

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui meriç tuna și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.