Vitalitate, Generozitate, Responsabilitate, Autenticitate

Nevoia de a salva planeta, diversitatea și incluziunea sunt scrise în ADN-ul fiecărei Corporații.

Acestea ți se prezintă încă de la început, în cadrul Induction Training-ului în care încerci un sentiment de consolare vis-a-vis de salariul mic: faci parte dintr-o echipa mare, unită, în care depinde doar de tine să ajungi repede CEO.

Ieri am avut ședință. Ni s-a cerut imperios să exemplificăm valoarea Vitalitate la locul de muncă. M-a luat gura pe dinainte și am spus că luni am avut 2 ore de overtime.

O colegă m-a apostrofat imediat, explicându-mi că Overtime nu este Vitalitate, ci Generozitate. Văduvit de energie, am îmbrățișat entuziast sentimentul de mulțumire de sine.

Din păcate greșeam din nou. Managerul m-a readus cu picioarele de pământ, apostrofându-mă public că overtime nu însemnă nici Vitalitate nici Generozitate, ci incapacitatea de a-ți termina taskurile la timp, adică lipsă de Responsabilitate.

Știam că voi crește în fiecare zi în Corporație. Versiunea mea cea mai bună se optimiza după fiecare ședință. Privind retrospectiv, aș putea mărturisi că acest progres fulminant mă făcuse chiar arogant.

Lipsa înțelegerii elementare a valorilor Corporației m-a făcut să mă privesc în oglindă. Sunt un ignorant care va trebui să (își) demonstreze:

  • Responsabilitate spărgând ușă la 18.00 cu toate taskurile finalizate, chiar dacă nu voi mai servi masa de prânz și nici nu voi mai merge la baie in timpul programului;
  • Generozitate lăsând alți colegi să plece urechea la discursul motivațional matinal în timp ce eu îmi voi pregăti disciplinat agenda zilnică;
  • Vitalitate muncind pentru corporație cât va bate inima în piept.

Numai așa voi fi un Autentic membru valoros al Corporației. Citius, Fortius, Fastius!

Fotografia care ilustrează acest articol aparține lui Felicia Buitenwerf și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.