Coaching la toate corporatristele!

Știai că aproximativ 7,3 milioane de persoane din Marea Britanie au primit rețetă pentru antidepresive în 2017 și 2018? Asta însemnă 1 din 6 cetățeni britanici! Mai mult de jumătate dintre aceștia au beneficiat de aceleași de rețete și în cei doi ani anteriori.

Dacă promovarea se lasă așteptată sau întâmpini probleme de adaptare la noua poziție nu e musai să iei pastile. Coaching este însă un must! Numai alături de un antrenor experimentat poți deveni cea mai bună variantă a ta, performera supremă, un mix instabil imbatabil de Sharon Stone și Ecaterina Teodoriu a sălilor de ședință.

Vine un moment când orele antrenamentele tale de WordClass trebuie completate cu coaching corporatist. O dată pe săptămână, timp de o oră, va trebui să vorbești despre tine, despre scheleții din dulap și despre demonii care te bântuie după de ți-ai depășit KPI-urile.

Lucrul aceasta nu ar trebui să interfereze cu escapadele obținute datorită Tinderului. Musai, sâmbăta, căci de luni până vineri trudești pentru acoperirea facturilor, coșului zilnic … pardon, pentru vacanțele în Maldive, Țara de Foc, Mamaia și, by default, anuala vizită la Malaica – locul de baștină.

Între pedichiură, epilat (lung, scurt, nu contează) și sesiunea de Spa, ai o oră dedicată sexului. Sau ce-o fi, cum o fi, acest soi de contopire de trupuri a doi indivizi moderni, perfect conectați la realitate.

Perimatul preludiu este oricum anulat, cei doi sunt la fel de terni; parfumul e același – „este destinat tuturor celor care adoră să facă mereu noi descoperiri și să trăiască clipe de neuitat, pline de emoție!” Iar cei doi (sau trei) asta caută – unicitatea sinonimă, în concret, cu lipsa imaginației, alinierea, chiar alienarea.

Însă coachul însă nu se sperie ușor; a văzut multe și se concentrează pe potențialul tău.

Deși nu au citit Testamentul lui Coșbuc,

Din bube, mucegaiuri și noroi
Iscat-a(m) frumuseți și prețuri noi

cu o rata de conversie amețitoare.

Coachul are rețetă. Te lasă să te (re)descoperi, apoi amestecă totul, pentru a materializa rodul suprem al experienței sale – corporatista nouă, disciplinată și eficientă, cu sete de overtime, eliberată de semne de întrebare inutile.

La final singurele asemănări dintre vechea și noua corporatistă vor rămâne admirația pentru promovare (pe verticală sau orizontală, nu contează) și disprețul pentru stagnarea profesională.

Prezentul, dar mai ales viitorul, este cel al unor indivizi care urmează același tipar, poate chiar învățăturile aceluiași antrenor. Mulțumită coachului, succesul devine standard. Toți purtăm același parfum cu note de ghimbir, piper negru, bergamota, piper roz, care se împletesc cu gardenia, patchouli, Ylang-Ylang, cedru și magnolie.

Rezultatul este demn de laboratoarele Unilever; totul pare un veritabil Domestos, însă fără chihlimbar, tonka, kasmeran sau lemn de santal.

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Anastasia Vityukova și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.