Scrisoare deschisă către Observator

Dragă Observator, îți pare că m-am cocoțat într-un turn, înconjurat fiind de mărunțișurile sublime conduse de solitudine?

Sub apanajul celibatului, viața-i diferită în raport cu cea a familiștilor, da` tot faină. Uite, tocmai am tras cortina peste o perioadă vastă pot spune. Am cunoscut și am ieșit, nu mai departe de crâșma din cartier, cu destule tipe decând cu pandemia; feminitatea era singura lor tangentă. Aici, la feminitate, putem fi laborioși, dar sunt un domn, voi purta povara cu demnitate.

Făcându-mi planuri, teoria s-a întâlnit cu practica. Realitatea proiectată mental s-a întâlnit cu cea concretă. Fantastică discrepanța celor două adevăruri! Câteodată a primat momentul prezent, în câteva rânduri am trăit prezentul ulterior, încercând să-mi revin din vâltoarea așternuturilor, mă rog, a partenerei. Mi-am luat-o și peste bot. Ce mai, o pleiadă de situații.

Chiar am pass-at, elegant sper, două invitații: un sfârșit de săptămână la Amara, cu cortul – se anunța fierbinte, la propriu, și un alt sejur scurt la Olănești, la Băi. Sindicatul nu m-a sprijinit, tichete de vacanță n-am în pachetul cu vaste beneficii, iar la Netflix nu renunț o lună, dealtfel nici la gym. Poate doar la cafeaua matinală de la 5ToGo, însă numai pentru maximum o săptămână.

După o asemenea efervescență întinsă pe mai multe luni, doar în cărți, scris, muncă și-n puțină mișcare mă puteam retrage. E tot ceea ce știu că pot. Restul cum ar fi zugrăvitul, spre exemplu, de femei tocmai ți-am scris, exced punctelor mele forte. Intenționam mai ieri să spoiesc măcar bucătăria și holul; i-am cerut humă vânzătorului. M-a dat afară, cică se folesește vopsea lavabilă.

Legat de întrebări, de incertitudini în general, permite-mi să zâmbesc. La fel procedez și-n privința șefelor. Te rog, stai liniștit. Ne-au citit deja, d-asta suntem încă la galere. E nevoie de ale noastre puncte forte: dinamism, atenție la detalii, pocăință, integritate, capacitate de comunicare, înfrânarea voii, ascultare și restul atributelor șlefuite în traininguri asidue, pentru sinergia grupului.

PS: Nu m-am întâlnit cu fanele Corporatistul.ro, sunt prețioase și nu vreau să le pierdem.

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui rylan krupp și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.