(Re)Devin bărbat … de mâine

Mi-au dat ăștia drumul în birou! Încă două, maxim trei săptămâni petrecute în garsoniera asta poziționată mai departe chiar și decât locul în care-i priponită iapa mutului și mă lua naiba. Tot Tinderul din lume, maratoanele petrecute pe Netflix și consola PS4, hectolitri de bere, stiva cutiilor de pizza goale și kilogramele cu pene quattro formaggi plus o pleiadă întreagă de tocănițe trimise în plase de rafie de mămica via CFR, au pălit treptat în fața pierderii identității.

Mai ieri am ieșit în lume, în sfârșit am revenit în habitatul natural. Mastodontul din sticlă și metal e numai pentru mine, sunt singur cuc. Și aici.

Am reactivat badge-ul, nu înainte de-a bate cuba cu Gicu, portarul ofițerul de pază. Grea muncă de convingere, abia după ce i-am arătat legitimația … nu credea că-s eu – cele paișpe` kile` luate s-au așezat nu doar pe ceea ce a fost un pseudo-abdomen, ci și pe fălcuțele devenite hălci  fălci, chiar pe pleoape. Neîncrederea lui Gicu mă face să îmi trec în Tasks să mă debarasez imediat de balast, să reintru în circuitul 7Card și să revin la hummus, linte, brânzică degresată, avocado și halloumi)

Câteva zile petrecute în biroul gol, printre zoomuri, one to one 121, call-uri, m-au făcut, iar, să umblu cu privirea după vreo grindă care să mă susțină cu tot cu laț. Și aici la birou, aidoma izolării și distanțării d-acas`, am rupt în două YouTube-ul și restul surselor de streaming, la fel webinarii, job swaping-ul, shadowing-ul, mentoring-ul, LinkedIn Learning-ul, până când îmi atrage atenția o emisiune, cam prăfuită, care curge pe nu știu ce canal online; pare veche. Invitatul moderatorului e unul Berbeceanu.

Vorbea omu` cu meclă de pungaș despre poliție, infractori periculoși, proxenetism, procurori, trafic de droguri și de persoane, înscenări, probe fabricate, trădare, de-o paletă largă a tot ceea ce în propria-mi copilărie considerăm a fi o parte însemnată a definiției bărbăției; am dat iama după carte cu prețul unui sacrilegiu – n-am apelat la Bookster, am călcat pragul unei librării!

Două nopți au fost suficiente pentru a citi Radiografia unei mârșăvii judiciare. Excepțională! În tot acest timp am fost transpus cumva în mijlocul acțiunii, ajutat de un fir epic fără cusur. Trist e că autorul s-a inspirat din … practic a relatat ceea ce a trăit pe propria-i piele.

N-am încotro acum, tre` s-azvârl din raft câteva titluri: Filosofia sexului, Necenzurat, Atitudinea este totul, Forța entuziasmului, Suge-o, Ramona!, Cel mai vestit vânzător din lume și Cei șapte stâlpi ai încrederii în sine. Numaidecât scot din boxă Nașul, Zero Zero Zero, Confesiunile unui cap al mafiei, Omerta, Gomora și Ultimul don, le așez lângă această minunăție iscălită de Traian Berbeceanu.  

Deja penseta-i la gunoi, alături de lacul pentru unghii și pantalonii ăia mulați care dezgolesc gleznele. Voi redeveni bărbat, las părul să crească atât pe membrele inferioare cât și pe cele superioare. Mâine-mi sun manichiurista, nu-i mai calc pragul. Iar de luni renunț la trotinetă și la țigările lungi. Mă lepăd și de Tinder, Badoo, chiar de OkCupid; ies în stradă să văd ce pot! Numai după ce își revin sprâncenele, acum sunt pensate.

Spre amurg aprind un bețigaș și-o lumânare parfumate, delectându-mă cu Hall of Fame-ul celor de la The Script. Îmi prepar și-un cocktail, fără alcool, chiar dacă nu mai am vreo umbreluță pentru a orna paharul.

Poza care ilustrează acest material aparține lui Tom Pumford și a fost preluată de pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.