Evrika! Am primit telefon de serviciu!

3 telefoane. Unul personal, unul de la corporație, unul de antreprenor. Ca orice capitalist sălbatic român, vreau viața personală, adică un număr de telefon pe care să pot primi mesaje explicite și poze deocheate de la gagici pe WhatsApp.

Vreau și banii de plătit facturi și cumpărat vin, adică am nevoie de un număr de telefon de angajat, pe care toate corporatistele nepromovate, cu viața sexuală îndoielnică, să îmi poată sugera deloc subtil mai mult profesionalism.

Și mai vreau să pot visa că într-o bună zi îmi voi putea găsi măreția, validarea vastei mele experiențe de business developer câștigate în cei 2 ani de plimbat hârtii, băut cafele și fumat țigări pe balconul clădirii de sticlă.

De voie, de nevoie, sunt cumpătat mi-am permis doar două Huawei-uri de generație mai veche. Însă adevărata lecție de cumpătare a venit din partea Corporației; m-a ajutat să aflu că există un model de Samsung mai ieftin decât mi-am putut imagina vreodată.

Cu noul meu vechi Samsung nu mai pot fi a road warrior; nu mă mai pot sincroniza pe Notes între stațiile de metrou sau STB-uri. Pot doar să citesc, să aflu că stăm bine în cifre, că ne-am atins target-urile, că e bine în general. Însă nu mai pot să vin cu input-uri.

Cred că acest telefon de firmă îmi va prelungi cariera în Corporație. Până la urmă sunt plătit să citesc, nu să scriu.

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Quino Al și a fost publicată pentru prima oară pe Unsplash.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.