Corporatistă îmbătrânită sau târzie?

Hai să trecem abrupt la definițiile Corporatistul.ro

 • Corporatistă târzie este acea femeie care ani de zile s-a dedicat muncii casnice, implicit și creșterii copiilor și a bărbatului din bătătură. Copiii au crescut, banii s-au împuținat, bărbatul nu mai este de mult pe un trend ascendent. Femeia de voie, de nevoie, descoperă corporația, obligată la a doua tinerețe să concureze cu starurile rock Millennials.
 • Corporatista îmbătrânită este corporatista care nu știe nimic altceva în afara corporației. Tinerețea și-a petrecut-o în clădirile de sticlă. A gustat carnea mai tare sau mai moale a colegilor, însă nu a avut niciodată timp pentru a-și face o familie; mereu și-a spus că mai e timp, că poate mai mult și bine, că mai e timp …

Să intrăm în detalii:

 • Corporatista târzie vine dintr-o vreme în care vocabularul curent era mai mare de 500 de cuvinte uzuale. Deși face niște sarmale și o salată de boeuf de vis, mai pune mâna și pe o carte pe care o alege neafectată de ultimele trenduri Humanitas. Corporatista târzie este o supraviețuitoare care face cu brio downgrade-ul la nivelul Millennials, pentru ca apoi să promoveze rapid pe scara executanților, însă niciodată pe scara managementului. Manageri se mai găsesc, carne de tun mai greu.
 • Corporatista îmbătrânită continuă să se simtă eternă. Este mereu îngrijită și cochetă. Vacanțele ei sunt musai exotice; pe rețele sociale ești parizer dacă pozezi la Bran sau la Eforie Nord. Se simte un pic inconfortabil când millennials nu îi mai privesc atent genunchii descoperiți de ținutele vaporoase, abordate dezinvolt, însă ce știu ei!? Încă mai primește validări de la colegii alături de care a debutat în corporație. Deși au adunat în timp mai multe kilograme și amante, aceștia o mai invită încă la cafea.

La final:

 • Corporatista târzie se va simți împlinită de la bătăile pe umăr primite de la colegii mai tineri. Va munci și mai abitir să confirme „încrederea” acordată, iar eventuale aluzii sexuale stângace primite de la supraponderalii echipei o vor face să se simtă sexy.
 • Corporatista îmbătrânită nu va mai simți nimic în afara fiorului din ziua de salariu, când își plătește disciplinat ratele la casă, mașină și vacanța din Sri Lanka de anul trecut. O apasă eșecul maternității și începe să înțeleagă că toți bărbații sunt porci, incapabili să o înțeleagă în weekend, atunci când are timp și chef să se simtă femeie.

Disclaimer pentru corporatistele care citesc acest articol: Nu e vorba despre tine, ci despre cealaltă. Și nu uita, înghețata înseamnă 1 secundă pe buze, 1 an pe șolduri!

Poza care ilustrează acest material aparține lui Mitchell Hollander și a fost publicată pe Unsplash.

2 comments

 1. Wow, cate prejudecati intr-un singur articol. Sa inteleg ca exista doar niste prototipuri? Daca esti casnica, arati naspa, iar daca te-ai concentrat pe cariera, esti o acritura, nu-i asa?
  Care este calea cea dreapta?
  Si inca o intrebare: la ce varsta intri in aceste categorii?

 2. Bună Jezebel și scuze că am aprobat atât de târziu comentariul tău. Agenda mea de corporatist bătrân, care încearcă să țină pasul cu tineretul entuziast și dornic de afirmare, implicit corect din punct de vedere politic, nu îmi permite să interacționez adecvat cu fanii acestui blog pamflet.

  Acestea fiind spuse, să știi că apreciez foarte mult atât unele femei casnice, cât și unele corporatiste. Ambele tipuri de femeie au enorm de oferit atunci când nu sunt frustrate.

  Nu sunt nici life coach, nici preot să îți pot indica calea cea dreaptă. Însă știu că mai important decât vârsta biologică este cum te simți, cum te raportezi tu la viață. Mai știu că fiecare dintre noi murim atunci când nu mai avem niciun proiect și nicio plăcere. Desigur, fluturarea eroică a stindardului feminismului (nu a feminității) și a corectitudinii politice poate fi un scop, un proiect etern. Bașca, e la modă!

  La final îți dau din casă: visez la o lume în care să putem rămâne tineri și vii, fără a ne simți ofensați din orice, fără a porni cruciade gratuite. Mi-ar plăcea să ne găsim scopuri personale mai înalte decât lupta împotriva falselor ofense. Mi-ar plăcea să avem mai mult simțul umorului, dar și al ridicolului. Ce lume frumoasă am putea construi împreună Jezebel!

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.