In vino veritas! Am mai zis asta?

În afară de vin, nimic nu pare a mai avea sens zilele astea. Nici măcar video-conferințele cu Corporatistu’ nu mi se mai par atât de sexy. A devenit prea serios, prea introspectiv, cum ar spune mamaie din Piscul Calului.

Mă refugiez în TV. Știrile mă țin ancorat în realitate. Primesc de mai multe ori pe zi actualizări ale numărului de decese din ziua respectivă. Iau în serios (auto) izolarea și distanțierea socială, în fine, măsurile de prevenție personală.

Nu ies din casă decât pentru urgențe. Când o fac, minimizez la maxim timpul petrecut afară. În felul acesta vizitele zilnice la hipermarket s-au redus la maxim 2 ore!

Mă simt vinovat că mă gândesc la mine. A te gândi la propria persoană când atâția oameni mor în Italia și Spania mi se pare o iresponsabilitate! Bașca profitul Corporației care a pasat responsabilitatea plății salariaților Statului român!

Îmi prăjesc legume congelate cu carne de porc ca să uit contextul. Torn vin! Nimic nu mai e bio zilele astea în frigider de când s-au sistat bonurile de masă, iar venitul net a scăzut cu 30%!

Pe nevastă o tolerez. Aparținând industriei Pharma, face furori zilele astea. Face telemuncă peste program zâmbind. Se simte apreciată, iar eu spăl vase și hrănesc copilul având sentimentul apartenenței la echipa selectă a generării de profit pe timp de criză!

Seara cu greu scot copilul din casă; a văzut la TV că e periculos să te depărtezi de bloc. Nu îl mai pot ține de mână de frica contaminării cu corona.  Remarc cum ritmul străzii a devenit mult mai lent; cum oamenii se privesc între ei pe furiș, cu poftă, păstrând mereu distanța.

Remarc cum ținutele bărbaților arată ca și cum ar participa la un grătar perpetuu în fundul curți. Femeile, ultimul bastion al eleganței, au devenit și ele neglijente. Nu simt niciun efort pentru seducție, deși distanțierea socială categoric le avantajează.

Traversăm o perioadă ciudată. Sper să se termine curând!

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.