Scrisoare pentru sinergie

Dragii mei corporatiști,

Sunt de-al vostru, alături de voi, împreună cu voi. Sper să vă conving prin a vă spune că sunt îndatorat la bănci până peste cap, vârf de lance fiind creditul Prima Casă întins pe 360 luni, practic până la utopica pensie. Peste, țin să vă anunț că trăiesc online, fiind mufat la Neflix și în general la streaming, efectuez plăți online, cu cardul ori cu brățara smart de la încheietura mâinii stângi, port doar teniși (chiar și acum, în casă), mă aprovizionează mama cu tocănițe și cam tot ce poate fi congelat, beau doar bere artizanală și atât, deplasările îmi sunt la îndemână doar cu trotineta, utilizez serviciile World Class (pentru care am accesat alt credit, de nevoi personale) și, cu asta basta, nu reușesc să scriu un mesaj ori email coerent și corect gramatical.

Vă scriu, iată, pentru că mi s-a arătat: singura certitudine în afara corporației este schimbarea! Viața-i numa’ despre așa ceva. Sunt încrezător că cei mai mulți vom ieși din buclucul abătut peste noi cu sprijinul terapiei psihologice intensive. Apoi, nirvana.

Acum, după câteva pahare de bere artizanală, îi permit niște profeții „corporatiste”:

  • CFR va suplimenta garniturile care vin în capitală de la Poplaca, Videle și restul zărilor, cu vagoane destinate special genților de voiaj și plaselor din rafie pe care bravele noastre mame le vor burduși cu de-ale gurii.
  • Tariful de închiriere al trotinetelor va scădea direct proporțional cu gradul de incomodare al pietonilor. Explicații pentru data analyst de modă nouă: cu cât gradul de incomodare al pietonilor va fi mai mare, cu atât tariful de închiriere al trotinetelor va fi mai mic.
  • Piețele Obor și 16 Februarie se vor digitaliza, adică țăranii legumicultorii vor fi dotați cu POS și tablete de 9 inch pe a căror display fiecărei legume ori fiecărui fruct li se vor atribuii emoticoane, toate standardizat pentru a nu ne bulversa. Bonus, în baza legitimațiilor de serviciu / cartelelor de acces în clădiri, vom beneficia de serioase discounturi.
  • Ground Zero, cunoscut ca bistro și club neo-boem pentru hipsteri, va produce și comercializa bere și mai artizanală, cu prețuri începând de la 28 lei/100 ml. Ce-i drept, în acești bani primim upgrade, varianta premium, la contul de LinkedIn timp de 1 an! Evident, cu condiția să frecventăm săptămânal berăria. By default, socializarea va fi permisă, însă din motive de eficientizare a spațiului, distanța impusă între comeseni va fi de aproximativ 20 cm.

Mai sunt, fraților, aveți răbdare.

  • O altă revelație va deriva din restituirea paleților de conserve, borcane și alte produse greu perisabile cumpărate în martie 2020; vor putea fi returnați marilor rețele de retail. Asta nu e tot.
  • Cuvinte ca „izoletă” ori „contacți” vor dispărea din uzualul vorbirii și vor rămâne undeva doar în jargonul tehnic al sistemului sanitar.

Pe lângă aceste profeții, o certitudine vine de la Sindicatul Corporatiștilor din Pipera care în perioada pandemiei a făcut muncă titanică pentru abolirea Skype for business, Zoom și Teams; ducă-se în pustie!

Conchid prin a vă prezenta poate cea mai importantă profeție, aceea care constă în redeschiderea birourilor în care odată intrați nu mai ieșim. Vom lucra multe ore suplimentare, mai abitir ca în vremurile anterioare pandemiei. Măsura va resuscita profiturile acționariatului după carantinarea lor pe diverși atoli din Caraibe.

Suntem uniți, aș spune fără a mă hazarda, chiar o familie, și traversăm o criză a cărui precedent ne scapă. Dar trece. Iar după, mai mult ca oricând, ne ițim din garsoniere și ne unim într-o mare frăție. Pentru relansarea corporațiilor.

Vă cuprind într-o mare și cordială îmbrățișare.

Cu empatie, Corportatistu’
Sat Dudu, Comuna Chiajna,
martie douăzeci-douăzeci

Fotografie realizată de Craig Ren și publicată pe Unsplash

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.