Ghid de carantină alături de familie

Te uiți la știri. Ai descoperit video-conferințele prin Teams și Skype. O suni pe mă-ta zilnic. Ți-ai luat conserve de ton în ulei de măsline, legume congelate, paste hipocalorice și orez decorticat că să supraviețuiești.

Te-a bucurat perspectiva carantinei. Credeai că îți lipsesc siguranța și confortul căminului conjugal, că vei deține zile în șir control telecomandei TV. Euforic, te simțeai gata chiar să îți faci singur o omletă.

Totuși parcă nu e atât de bine precum te așteptai. Te vezi (prea) des în oglindă și realizezi că te-ai îngrășat. Pe hol te lovești de nevastă și copii, cu care demult nu mai știi să petreci zile întregi, de dimineața până seara.

Te nemulțumesc kilogramele în plus. Cu nevasta acum chiar trebuie să comunici. Clasica întrebare „cum a fost azi la serviciu?” nu te mai salvează; și ea e în carantină.

Există totuși speranță. Te apuci să faci mișcare. Slăbești și stai departe de nevastă! Stai așa, că nu-i așa! Vine starea de urgență. Ce e aia? În afară că trebuie să te speli pe mâini, nimeni nu știe! Se închid sălile de sport. Tocmai acum, când în sfârșit aveai de gând să profiți de abonamentul la World Class subvenționat de corporație!

Nu dispera! Fugi la Decathlon, cumpără greutăți de toate mărimile și culorile, benzi de alergare, biciclete de apartament, bănci de abdomene, bare de împins, saltele de yoga, în fine, orice te face să crezi că vei slabi stând acasă.

Descarcă aplicații mobile care îți promit pătrățele în numai câteva săptămâni, satisfă-ți nevastă altfel decât dând cu aspiratorul sau spălând vasele, ceartă-ți copiii că nu au note bune, planifică un nou credit de nevoi personale, promite-ți că-ți vei vedea mai des părinții dacă veți supraviețui cu toții, etc.

Dă frâu liber imaginației cum să-ți consumi energia rămasă după interminabilele videoconferințe care se termină invariabil cu „mâine vom știi mai multe!”. Oboseala este esențială pentru a supraviețui unei carantine între 4 pereți alături de familie.

Peste o lună-două, când isteria asta va deveni o amintire amuzantă, vei ieși din casă cu kilograme în plus și fără pătrățele. Vei descoperi că o gură de aer curat injectată cu adrenalină marca NoGravity este chiar necesară. Ideal, fără nevastă și copii!

Fotografia care ilustrează acest material reprezintă invenția The Isolator a lui Hugo Gernsback (1884 – 1967), o soluție controversată de creștere a productivității muncii – casca care te protejează de zgomotul din exterior. Aceasta a fost lansată în revista Science and Invention în anul 1925. Mai multe informații aici.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.