Ce este Corporația?

Până la urmă ce este Corporația? Un organism guvernat de valori. Care standardizează experiența acumulată în proceduri de lucru. Valorile și acțiunea sunt concretizate periodic într-o viziune pe termen mediu și lung, adaptată permanent la transformările mediului în care se dezvoltă. Un singur lucru rămâne constant: creșterea venitului cu minim 10% față de anul precedent.

De mic mă dau în vânt după conceptele de dezvoltare durabilă și responsabilitate socială. Mi se pare sexy să fac parte dintr-o familie animată de „greater good”, pentru care profitul este hobby sufletesc, dar care, incognito, acționează pentru binele planetar, pardon, galactic.

Dar lucrurile bune nu se opresc aici; chiar și consiliul de administrație, alcătuit din reprezentanții acționarilor care cumpără bucăți mai mici și mai mari din Corporație, este animat în supraeul colectiv de binele global. Investițiile se fac prioritar pentru binele angajaților și al familiilor acestora, pentru salvarea Planetei în general.

Profitul devine astfel doar un parametru de evaluare. Închiderea unor fabrici și concedierile colective nu sunt mercantile. Ele țin de sinergia faptelor, de globalizare, de dezvoltarea afacerii acolo unde este nevoie de ea, de responsabilitate socială în general.

Permanentei schimbări în bine a vieții mele în Corporație i se opune totuși un element disonant, respectiv nevoia (neformulată) de lucra de pe telefonul și laptopul personal.

În calitate de Corporatist, entuziast pentru oportunitatea de a munci pentru o organizație cu un cod moral superior, nu pot decât să mă bucur că prin resursele proprii (nesolicitate oficial) pot contribui la scăderea costurilor de personal ale Corporației, respectiv pot contribui în mod direct la salvarea Galaxiei.

Mai pe românește, exact ca în teoria modelului atomic al lui Bohr, Corporatistului i se oferă astfel șansa nesperată de a sări, precum atomul de hidrogen, pe un nivel energetic superior, respectiv cel de Captain Planet!

Fotografia care ilustrează acest material a fost realizată de Susan Ressler în 1980 și face parte din System Development Corporation, parte integrantă a seriei Los Angeles Documentary Project.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.