O beție la timpul ei

Și revelionul 2018 m-a surprins încropind o listă de must-uri pentru anul imediat următor. Am învățat cu sârg că planificarea este esențială, merge la braț cu perseverența. Goal-uri multe trebuie setate, altfel cele două, hai trei, fâsuri care se vor realiza după n-ar avea plus-valoare. Parafrazez Gândurile la început de an ale Observatorului, le regăsesc pe eșafodul vast al ultimelor doisprezece revelioane, atâtea câte am prins de la primii pași făcuți în clădirea de sticlă.

La sală am tot fost, dar la cea de mese. Din cele 80 kilograme dispuse armonios pe corpul tânăr și vânjos al unui student de an doi al Universității Hyperion am ajuns să car un sac deformat în zona abdomenului plin cu 104 kile de căcat osânză. Călătoriile s-au rezumat la câteva weekend break-uri petrecute ba la Amara, ba la Olănești, ori cu nașii de cununie la Cabana Bâlea. Ieșiri de-o zi au fost la Urlătoarea și pe terenul viran situat între bloc și linia de centură când am încins grătarul de 1 Mai. Cu bicla mă dau doar duminica la prânz în Herăstrău. La birou voi merge cu ea doar după ce și ceilalți participanți la trafic vor proceda astfel. Până una-alta profit de mașina de serviciu, doar e inclusă în pachetul salarial, nu? Binele învinge, perseverența e cheia, ca atare nutresc convingerea că în câțiva ani, zece am calculat ieri seară, după ce termin de lichidat cele patru credite, viața va fi și mai plăcută, voi face tot ce doresc.  

La sfârșitul lui ianuarie a.c. observ mirat că strategia adoptată fără voie în noaptea ultimului revelion e de bun augur. Nu mi-am propus nimic pentru simplul fapt că m-am îmbătat criță privind la TV Revelionul AllStarurilor. În doar o lună scursă din noul an am alergat șapte kilometri dintr-o bucată, am înotat 400 m și am pedalat douăzeci, toate pentru pregătirea unui triatlon la care voi participa cu colegii în scopul foundraisig-ului. Am scris pentru revista angajatorului și am ajutat ca voluntar la etichetarea sticlelor de plastic care de Bobotează au fost împărțite enoriașilor. Sâmbăta trecută a fost plăcut petrecută în Băneasa Shopping City cu familia. Mi-am vizitat și soacra zilele trecute (n-o mai văzusem de doi ani). N-am trecut interviul de angajare la alt colos bancar, dar măcar am fost selectat. Mi-a ieșit chiar și ciorba de fasole boabe și deja am devorat Becoming-ul lui Michelle Obama. Revelația constă însă în traiul fără smartphone. E stricat de două săptămâni, nu (mai) sunt la un deget distanță de fb, insta şi alte apps-uri ce păreau vitale până nu demult.

Gerar mi-a adus ce nu am avut de nici nu mai știu când. Trăirile și experiențele au fost intense. Bonusul a constant în cîștigul de la 6/49, am luat cu trei numere 30 lei, și în relația din ce în ce mai înfloritoare pe care-o am cu soția. Ciupiți-mă, vă rog!

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.