People management

Din jilţul directorului, fotoliu pe care-l ocup de la 01.01.2018 pentru că …. am promovat BAC-ul în sesiunea de toamnă a lui 2006, în 2010 am absolvit mate-info la Spiru, iar între 2010 și 2012 am urmat la fără frecvență cursuri de masterat la Universitatea Hyperion – Managementul Administrației Publice și de Secretariat. După trei ani lucrați la casieria unei bănci am devenit Consilier – Cabinet Secretar General Adjunct al Guvernului, iar din iunie 2016 până la sfârșitul lui 2017 am fost directorul cabinetului. Ministrul a fost remaniat, iar mica sincopă a fost depășită rapid. Am trecut la privat.

Răsalaltăieri am aprobat exonerarea unui subordonat de la plata sumei de 25 000 lei – contravaloarea unui prejudiciu produs pentru că, citez din explicațiile acestuia: din iunie și până-n octombrie am traversat o perioadă dificilă, care mi-a perturbat activitatea. În iulie am fost cu Lăbuș, câinele cartierului,  la una din ședințele de tratament cu citostatice – știți că a fost diagnosticat cu hemangioendoteliom. Nu este o scuză, dar în ciuda tristeții care m-a învăluit, a suferinței psihice pricinuite, am încercat prin muncă asiduă să-mi abat gândurile de la probleme. Din greșeală am trimis paturi în Siberia și nu pături. E de notorietate că nu folosim diacritice. M-a înduioșat mărinimia acestui angajat, inocența lui în fața bietului patruped suferind. Am simțit nevoia de-a împărtăși în cadrul ședinței zilnice imensitatea gestului făcut de Veronel.

Ieri găsesc pe birou, lângă cafeaua aburindă, solicitarea unui alt angajat: Vă rog să-mi îngăduiți cinci zile de concediu fără plată pentru un motiv excepțional, conform CCM, art. 10, lit. c. Am câștigat la Bingo 5 000 EUR și doresc să-i cheltui împreună cu cei mai buni prieteni …

Am fost revoltată de problemele cu care se confruntă acest egoist și i-am refuzat cererea imediat. Azi și-a prezentat demisia, puștiul, după ce m-a beștelit în fața tuturor.

Îmi privesc chipul în geamul heliomat al portierei autoturismului de serviciu. De ce Tudor s-a comportat ca un mitocan? A demisionat pentru un simplu refuz aplicat unei banale cereri!? Cu ce la deranjat atitudinea mea față de solicitarea sa? Muncesc cu sârg să nu am parte de rutină. Schimbarea mă motivează. Zilnic mă bucur de oportunitatea de a lucra cu profesioniști, cu oameni care mă inspiră să devin cea mai bună variantă a mea. Mă simt provocată constant, încerc să-i ajut pe colegi să lepede rigiditatea și să îmbrățișeze orientarea către soluții. Acestea sunt aspectele după care m-am ghidat în carieră. Și o voi face în continuare, sunt principii sănătoase. Aș adaugă și citatele, mai puțin cel al autorului necunoscut, mitocan și misogin: un futai cu țipături și o friptură în sânge te vindecă de citate cel puțin o săptă…., dar claxonul prelung al celui din spate mă pune iar în mișcare.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.