Training

Fiindcă nu putem schimba realitatea, haideți să schimbăm felul în care o privim. Nu pot face decât o reverență la baza soclului pe care s-a așezat Nikos Kazantzakis. O încercare de străpungere a profunzimii îndemnului, așa l-aș numi, ar fi sinonimă cu blasfemia. Sigur, când munca ta se duce naibii cât ai clipi e de preferat, apreciez, să nu-ți pui ștreangul de gât, ci să începi să dansezi gândindu-te că înțelepciunea poate fi câștigată (și) prin eșec și suferință.

Pe acest îndemn al grecului s-au pus bazele corporației. La înrolare fiecare parcurgem un amplu proces de remodelare. Prima lecție s-a încheiat prin a-i zâmbi ipocriziei. După, am deprins taine străvechi de bun-simț, i-am ținut ușa corectitudinii politice în semn de respect. A urmat operațiunea dureroasă de extirpare a trei vertebre pentru a conferi maleabilitate sporită coloanei vertebrale. Am anulat fericirea, în accepțiunea Mahatmei Gandhi, prin traininguri solicitante – nu mai sunt în armonie cu ceea ce gândim, ce spunem și ce facem, pentru simplu fapt că nu mai gândim. Grea de tot a fost aprofundarea tehnicilor de ambalare ale vidului și învățarea pe de rost a clișeelor, a limbii de lemn în general. E necesară această uniformizare pentru realizarea obiectivelor cotidiene. Fără vreun scop te autoexcluzi. Însă cel mai important aspect e perpetuarea acestor învățături, infestarea celorlalte medii frecventabile, în afara clădirii construite din oțel și sticlă.    

La unison proiectăm noua filozofie căpătată asupra ceea ce devine treptat ireal prin simplu fapt că se diminuează tinzând spre pieire. Ceea ce nu putem schimba e ceea ce nu vedem, iar de aici o caldă îmbrățișare nouă, tuturor celor care-i râdem în față analfabetismului instituționalizat. Deja-i o molimă, însă nu ne va împovăra în vreun fel stomacurile de care ne îngrijim exemplar. Și oricum nu-i treaba noastră, e a altora. Sau a lor.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.