Bilanț și lectură

Este Revelionul. Cum sunt un pic mai lent decât colegii mai tineri, în marșul viguros spre rezoluțiile pentru 2019 m-am împiedicat în bilanțul pe 2018.

Efervescența zilnică a muncii de birou, a telemuncii, ori a vreunui alt soi neadoptat încă de organizația prin a cărei meandre mă zbat, e satisfăcătoare. Aș plusa, îmi depășesc chiar și limitele; foarte des sunt varianta mea cea mai bună. Adică un tânăr liber și frumos!

Îmi fac veacul printre oameni, și ei tineri liberi și frumoși, de care nu mă mai deosebesc cu nimic. Nici măcar sexual. Scunzi, înalți, bolnavi, sănătoși, triști sau veseli, asiatici, africani sau europeni, suntem toți o apă și-un pământ, o masa amorfă care e ghidată după norme, proceduri, regulamente. Optimizare, eficiență, orientare spre client (ce glumă!), reducere de costuri și creștere a profitului, după astea ne ghidăm noi cei din PLM Corporate GmbH. Spilcuiți până-n pânzele albe, parfumați fin, șlefuiți la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir sau Universitatea Spiru Haret, suntem train-uiți de minți sclipitoare, pedagogi desăvârșiți, oameni care în concret nu s-au apropiat niciodată de vreo experiență de viață care să-i ducă la ceea ce ne transmit nouă, sugativelor. Important e ambalajul căcatului. Da, musai să fie și biodegradabil.

În noaptea acestui revelion citesc. Dar nu proză sau versuri, ci însemnări de peste an. Cum universal meu este muncă și atât, recuzita-i în consecință. În primul rând remarc firmiturile lăsate de fiecare dată pe masă în cantină, chiar și la gustare. Se spune că cine le strânge va avea șapte ani de ghinion.

La fel de omniprezent este vorbitul tare la telefonul mobil în mijlocul colegilor. Că tot avem același model, trebuie să ieșim cumva în evidență. Urlând, deranjând.

Limbajul verbal se regăsește și în comunicarea scrisă. Sărmanele limbi română și engleză sunt ostracizate cu o constanță metronomică. Nici nu-i de mirare printre atâtea minți decorate cu tot felul de certificate emise de obscure instituții de învățământ.

Nu e ușor să ieși în evidență ca tânăr liber și frumos când în jurul tău sunt numai tineri liberi și frumoși! Trebuie să nu perii WC-ul, să îl lași pictat. Sau să te sui cu picioarele pe vas. Apropos de identitatea de gen.

PS: Mi-am refinanțat în sfârșit creditul în franci, motiv pentru care următoarele 7-8 revelioane vor fi tot în vârful patului. Voi avea timp să apreciez la adevărata lui valoare beneficiul Bookster, un serviciu dedicat corporatiștilor care vor să fie văzuți și cu altceva în mână în afară de smartphone în metrou.

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.