Gânduri la început de an

Crăciunul s-a terminat lăsându-te cu 2 kilograme în plus și regretul pentru cele 2 zile de concediu pierdute. Nu te-ai gândit, asemeni colegilor, să le spui șefilor că vei munci de acasă în timp ce te epuizai în excese bahice și culinare oferite de părinți.

Vine revelionul. Ești victima statutului de corporatist. Nu îți permiți multe, dar nu te mulțumești cu orice. Nu ai bani pentru a privi jocurile de artificii în străinătate, așa că te vei combina cu alți corporatiști pentru a petrece intrarea în noul an acasă la unul dintre ei. Petardele, alcoolul și programul festiv de la TV vor asigura o noapte de neuitat. Corporatiștii familiști, iubitori de viață sănătoasă și aventuri Outdoors, vor putea petrece câteva ore în parcul de lângă casă, la unul din nenumărate concerte organizate pentru urbe de primării. 

Era să uit, noul an trebuie întâmpinat cu rezoluții, ideal publicate pe rețele sociale. Nu intra în panică, din fericire cercetătorii britanici au realizat o listă de rezoluții optime pentru cei ca tine:

Trebuie, musai, să mergi la sală. Burta, ținută în șah cu salată de la Mega Image, a explodat zilele astea, iar mădularul nu ți se mai vede când atârnă flasc. Nu strica statisticile Word Class și fă-ți abonament full options până pe 15 ianuarie. Vei plăti un an întreg pentru a frecventa sala până la sfârșitul lunii martie.

Trebuie să mergi la job pe bicicletă! E mai eco-friendy, cool și trendy.

Trebuie să călătorești. România este scumpă, iar serviciile de cacao. Vei merge, după buget, fie în Europa de vest, fie în Asia. Acestea sunt destinațiile promovate de prietenii tăi pe Facebook. Arată-le că și tu poți!

Trebuie să îți schimbi jobul! Ai descoperit empiric principiul lui PeterÎn orice ierarhie, fiecare salariat are tendința de a urca până la nivelul său maxim de incompetență.

Salariul a înghețat de mult, iar șefii, care au început să se prindă care este nivelul tău maxim de competență, nu te mai tratează cu mânuși.

Îți vei cosmetiza pagina de LinkedIn și vei face rost de recomandări sexi de la persoane care nu te cunosc foarte bine pentru a promova pe orizontală

COROLAR: Trebuie să cauți un job în afară! Oricât te-ai zbate acasă, e greu să acoperi ratele de apartamentul de 2 camere și la mașină.

Ups. Acu` trebuie să cobor la Mega. Ironia sorții, chiar și în timpul liber, mă tot bate nevastă-mea la cap că nu mai are ouă nici pentru maioneză la ciuperci și nici pentru a le umple. Un an cu mai multe libere îți doresc.

Poza care ilustrează acest articol îl aparține cântărețului australian Nick Cave și este realizată de fotograful Anton Corbijn. Ea a fost aleasă pentru coperta albumului The Boatman’s Call (1996) aparținând aceluiași cântăreț.  

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.