Mă gândesc la tine zilele astea

Dacă ești corporatist aspru, tânăr și neliniștit, zilele astea pleci la mă-ta. Îi este dor de tine și a pregătit, pe lângă o orgie de prăjeli din porc, și piftie, sarmale și salată de beuf.

Tu, la rândul tău, ai primit câteva zile libere de sărbători de la corporație. Dacă rămâi acasă, va trebui să îți gătești singur. Bineînțeles, după supliciul de a sta la cozile interminabile de la casele Mega Image.

Nu e fun. Merită un drum până la Alexandria pentru o mâncare tradițională cumpărată cu ingrediente de la Penny, în care să te poți plânge că viața e grea, că muncești mult, că șefii și colegii nu te înțeleg, că salariul e mic și că speri ca la anul să lucrezi pentru altă corporație (promovare pe orizontală cum ți-ar spune tipa hâtră de la HR cu care ai vrea să ieși la cafea).

Fă impresie cu niște sticle de Rose de la Sâmburești sau spumant de la Zarea. Nu te pricepi deloc la vin, dar pentru că li se face reclamă zilele astea la TV, însemnă că sunt bune. Bonus, au auzit de ele, tot de la TV, și cei de acasă.

Există, evident, și costuri ascunse ale acestor întoarceri la origini. Va trebui să răspunzi la întrebări incomode legate de oficializarea relației tale amoroase. Maică-ta, deși îți gătește în continuare, te crede pregătit să îți întemeiezi o familie. Nu îi strica visul! Mai ia o piftie la pachet și spune-i că te vei gândi la asta. 

În ultima seară, după ce ați terminat sticlele de băutură luate din supermarket și ați trecut pe țuică și vin de casă, mărturisește-le că vrei să pleci din țară. Niște prieteni de-ai tăi au ajuns în Irlanda și acolo e altceva. S-ar putea să te urmeze și prietena ta îndată ce vei prinde cheag acolo.

Maică-ta va lăcrima fericită, taică-tu te va privi mândru și cu iubire paternă, și toți vor ști că ai reușit în viață!

Fotografia care ilustrează aceste rânduri aparține lui Howard Phillips Lovecraft, pionier în ficțiunea horror.  

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.