Rege la corporație. Cu zgarda la gât

Și tu ești ca mine. Te simțeai rege la corporație. Pentru că la interviu ți s-a spus că ești cel mai bun, nu de alta, dar ai fost acceptat în cea mai bună echipă din lume. Pentru că ți s-a spus că salariul e motivant, că vei primi abonament medical la o clinică privată, că vei lucra într-o companie dinamică multinațională și – în crescendo! – că vei avea posibilitatea reală de dezvoltare profesională.

Hai să-ți spun ceva. A mai fost unul înaintea ta care știa că va fi bine din simplul motiv că în trecut, la mami și la tati, i-a mai fost bine:

Sunt sigur că voi învinge, fiindcă am știut să mă înving

– Regele Ferdinand I. Nu știi cine a fost tipul acesta? Dă un search pe Google.

Din păcate nu trec multe luni până când realitatea îți va oferi generos un prosop cu care te vei șterge de frișca și șampania care îți acoperă pieptul de la primul interviu, dar mai ales de la fabulosul induction traning (Cum, nu ai primit unul? Corporația ta este parizer atunci!).

Și ce vei face atunci? Vei căuta altă corporație în care să te simți rege până când vei atinge nivelul de incompetență enunțat de principiul lui Peter. Așa-i că habar n-ai despre ce vorbesc? Hai să îți dau un copy / paste de pe Wikipedia RO:

Membrii de succes ai unei organizații ierarhice sunt, până la urmă, promovați până la nivelul lor maxim de competență, după care, o promovare ulterioară îi ridică la un nivel pentru care nu mai sunt competenți, deci incompetenți. Termenul este o interpretare umoristică a teoriei principiului plăcerii a lui Sigmund Freud”.

Trăiască monarhia!

- Comentezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.